Víno z Čejkovic

Terroir Čejkovice

Rádi bychom Vám představili náš nový apelační systém Terroir Čejkovice!

 

Čejkovice patří mezi významné tradiční vinařské obce na jižní Moravě, aby tomu tak bylo i nadále, rozhodl se náš spolek ČTVRTEČNÍCI zdůraznit jedinečnost místních vín vytvořením prvního apelačního systému: TERROIR ČEJKOVICE.

Během posledních třiceti let prošlo vinohradnictví a vinařství v České republice obrovským vývojem ať už v agrotechnice, šlechtění či nových technologických postupech při výrobě vína. Přesto se čím dál častěji ohlížíme do minulosti, kdy vinařství dělali naši otcové, dědové a pradědové. Jejich mottem byla především pokora a to jak k půdě, tak k samotnému vínu. Tato pokora je základem stavebním kamenem pro Terroir Čejkovice.

Od počátku bylo zřejmé, že historicky typickými odrůdami pro Čejkovice jsou Tramín a Rulandské modré (Pinot noir).

Výběr Tramínu a Rulandského modrého vycházel ze staletých zkušeností, kdy vína z těchto odrůd jsou díky klimatickým a půdním podmínkám Čejkovic naprosto specifická a vynikají svou kvalitou a dlouhověkostí.

Výroba vín zařazených do systému TERROIR ČEJKOVICE se řídí přísným statutem pro pěstování a vinifikaci, tak aby mohla vznikat komplexní vína, která obstojí v čase.

Terroirní vína potřebují čas, čas na zrání na sudu a čas na zrání na láhvi. Proto i při jeho vychutnávání nelze spěchat. Dejte těmto vínům vhodnou sklenici a prostor se projevit až do terciálních aromat a zážitek je potom opravdu jedinečný.

 

Kontakt:

Ing. Petr Bíza (manažer projektu Terroir Čejkovice)

Tel.: 776 120 439

www.terroircejkovice.cz