Víno z Čejkovic

Den otevřených sklepů je za námi

Sobotní ranní stávání nebylo moc příjemné, i když na nás čekali čejkovičtí vinaři s otevřenými sklepy a chutí věnovat nám několik hodin svého času. Nepříjemnost toho dne vycházela ze zatažené oblohy a silnice skrápějícího deště. Ale každého milovníka vína, kterému aspoň občas koluje v krvi nějaká ta kapka čejkovického vína nemohla tahle situace odradit.

Úderem desáté hodiny otevřel komtur Ekko místní sklepy a předal klíč k otevření všech dveří a bran, jenž za sebou skrývají místní tekuté poklady.

Pár minut po odchodu komtura Ekka se nádvoří zámku vylidnilo a po vínomilcích všech věkových kategorií jako by se slehla zem.

Rušno začalo být ve všech sklepních uličkách, kde se nacházejí sklepy. Postupem času to působilo, jako by byl každý s každým kamarád, probíhali hojné diskuze o daném vzorku a vznikala nová přátelství.

Návštěvníci si každý svým tempem procházeli jednotlivá vinařství, vybírali nejzajímavější a nejlíbivější vína a ani si nevšimli jak nám ten den rychle utekl. Nohy už také zažili své a nebylo nic milejšího než je nechat odpočinout při posezení s cimbálovou muzikou.

Vinaři z Čejkovic Vám všem děkují za návštěvu a těší se na shledanou na další akci v Čejkovicích. Třeba na svatomartinských vínech 11. listopadu.

Budeme rádi, pokud se s námi podělíte o hezkou fotku, zážitek, názor... info@vinozcejkovic.cz 

Fotogalerie