Víno z Čejkovic

článek pro Čejkovický zpravodaj 04/22

Vinobraní – nejnáročnější období v rámci vinařova roku, je zdárně za námi. Počasí nám letos přálo a na úrodě je slunečný podzim znát. Hrozny dosáhly vysoké cukernatosti a nám se snad podaří zúročit celoroční práci na vinicích a vína budou skvělá.

První plody naší práce jste měli možnost ochutnat na akci Svatomartinská a mladá vína, která se jako každý rok konala na nádvoří zámku. Za zvuku fanfár přivezl svatý Martin soudek vína, pan farář mladé víno požehnal a krásnými lidovými písněmi umocnil atmosféru mužský sbor Révokaz.

Máme radost, že čejkovické restaurace dokážou nabídnout našim hostům výborné jídlo a akce, které pořádáme, tak získávají vyšší kvalitu. Víno a jídlo k sobě zkrátka patří a my tímto děkujeme místním podnikům za jejich služby. Doufáme, že naše spolupráce bude pokračovat.

Ale děkujeme i vám, občanům Čejkovic a obecnímu úřadu. Naši zákazníci vždy velmi kladně hodnotí vzhled naší obce, upravenost jak veřejných prostranství, tak domů a předzahrádek, ochotu a pohostinnost vás všech. Celkový dojem, který si z Čejkovic odváží, je veskrze pozitivní. A na tom máte zásluhy i vy. Uvědomujeme si, že je mnohdy zapotřebí trpělivosti s návštěvníky našich akcí. Zároveň ale věříme, že činností spolku nepřímo podporujeme místní podnikatelské subjekty a přispíváme tak k rozvoji i věhlasu obce.

Aktivity našeho spolku spočívají především v pořádání vinařských a kulturních akcí. Díky zisku z nich ale dokážeme také pomáhat a poskytnout finance tam, kde jsou zapotřebí. Nemůže být překvapující, že letos naše pomoc směřovala do obcí zasažených tornádem. Na sbírku SOS Morava humanitární organizace Člověk v tísni o.p.s. jsme poslali částku přesahující 250 000 Kč. U pomoci zůstaneme a v roce 2022 na ni uvolníme další finanční prostředky.

Pandemická situace je stále vážná, ale i přesto doufáme, že budeme moci v únoru uspořádat Vinařský ples. Aktuální informace o našem spolku a plánovaných akcích můžete najít na webu www.vinozcejkovic.cz nebo se s námi spojte na sociálních sítích, kde naleznete náš profil pod heslem „vinozcejkovic“.

 

Do nového roku vám přejeme hlavně zdraví, radostné chvíle s vašimi nejbližšími a těšíme se na setkání s vámi u pohárku vína!

Čtvrtečníci – sdružení vinařů Čejkovice.