Víno z Čejkovic

Výběr 200 finalistů Salonu vín 2014 je za dveřmi!

První kolo hodnocení Salonu vín – národní soutěže vín 2014 proběhne ve dnech 10. – 12. prosince 2013, čímž bude zahájen již 14. ročník výběru sta nejlepších vín České republiky s prestižním titulem Salon vín ČR. Salon vín – národní soutěž vín pořádá Národní vinařské centrum za finanční podpory Vinařského fondu a ve spolupráci se Svazem vinařů ČR.
V tomto prvním kole hodnocení vybere ve specializovaném pracovišti Národního vinařského centra na zámku ve Valticích odborná jury z celkových 761 nominovaných vzorků vín od 106 vinařských firem 200 nejlepších vín, která postoupí do druhého finálového kola.
Po ukončení prvního kola hodnocení, postoupí 200 nejlepších vín do druhého finálového kola, které proběhne 9. ledna v Mikulově. Finále pak určí sto nejlepších vín, jež získají prestižní titul Salon vín a budou umístěna v degustační expozici Salonu vín na zámku ve Valticích. Porota dále určí absolutního Šampiona, vítěze kategorií a nejlepší kolekci přihlášených vín.
„Velmi nás těší zájem vinařů o Salon vín, což dokladuje letošních rekordních 761 vzorků, tedy zhruba 10% nárůst oproti loňskému roku. Hodnocení ale není jen akademickým posouzením kvality našich vín. Má jasné vyústění v podobě degustační expozice Salonu vín na zámku ve Valticích, do které před nedávnem shodou okolností zavítal 100 000. návštěvník. Lidé si tedy k našim špičkovým vínům cestu našli a my se budeme samozřejmě dále snažit, abychom jim předložili to nejlepší, co jsou schopni moravští a čeští vinaři vyrobit," říká ředitel Národního vinařského centra ing. Pavel Krška.
Která vína z Čejkovic se dostanou do této prestižní stovky? To nyní nezbývá než jen tipovat.


Tisková zpráva, zdroj: NVC & Omnimedia.