Víno z Čejkovic

Posezení "Mezi sklepy"

Máme tady další čtvrtek a sním, letos třetí, degustaci mladých vín. Tentokrát jsme přijali pozvání Richarda Pavky do vinařství Mezi sklepy. Sešli jsme se, jak je to letos zatím zvykem, v hojném počtu a ochutnali jsme celkem 13 vzorků bílých, růžových a červených vín.

Jako první vzorek nám bylo nalito kabinetní Neuburské 2010. Toto víno zaujalo hlavně díky své ovocné aromatice. Z bílých vín dále zazářil, jako téměř každý rok, Tramín PS 2010, příjemné svěží víno s výraznou odrůdovostí. Dále pak čistotný Hibernal PS 2010 s vůní černého rybízu.

Z vín růžových jsme dostali k ochutnání šťavnaté Zweigeltrebe rosé 2010 s kávovými tóny ve vůni.

Červená vína v tomto vinařství příjemně překvapila, všechna byla krásné odbouraná. Zmínit můžeme Svatovavřinecké 2010, tzv. "naše moravský červený víno" , jak jej vinaři označili. Dále pak zajímavou odrůdu André 2010 a nesmíme zapomenout na nejkomplexnější červené víno tohoto vinařství - Cabernet Moravia 2010, kde se v buketu, pro Moravii typickém, objeví makové tóny, ale také zde najdeme vůni mleté kávy.

Jelikož jsou Pavkovic chlapi nejen dobří vinaři, ale také velice dobří myslivci, čekalo nás po degustaci příjemné překvapení v podání výtečného jeleního gulášku, při kterém se nám dělaly "aj gule za ušima".