Víno z Čejkovic

Porota vybrala finalisty Salonu vín 2015

První kolo hodnocení Salonu vín – národní soutěže vín 2015 proběhlo letos ve dnech 9. – 11. prosince 2014 v Národním vinařském centru ve Valticích. Výběrem 200 finalistů byl zahájen již 15. ročník naší nejvyšší a největší soutěže vín, která počátkem roku vyvrcholí vyhlášením sta nejlepších vín České republiky s prestižním titulem Salon vín ČR.
Během třídenního hodnocení čekalo na odbornou porotu v Národním vinařském centru a na zámku ve Valticích k posouzení 722 vzorků vín, která se probojovala z jednotlivých vinařských podoblastí.

„Do prvního kola se letos na základě předchozích hodnocení registrovalo rekordních 112 vinařských firem. Těší nás, že stoupá zájem vinařů o naši nejprestižnější oborovou soutěž a zároveň o celoroční expozici nejlepších vín České republiky,“ komentoval před zasednutím poroty ing. Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra, které Salon vín – národní soutěž vín ČR pořádá a provozuje návaznou degustační expozici. 

Po ukončení prvního kola hodnocení postoupilo 200 nejlepších vín do druhého finálového kola, které proběhne 8. ledna v Mikulově. Finále pak určí sto nejlepších vín, jež získají prestižní titul Salon vín a budou umístěna v degustační expozici Salonu vín na zámku ve Valticích. Porota dále určí absolutního Šampiona, vítěze kategorií a nejlepší kolekci přihlášených vín.

Zdroj: www.wineofczechrepublic.cz