Víno z Čejkovic

I.Ples vinařů a přátel vína Čejkovice 2009

I.Ples vinařů a přátel vína Čejkovice 2009


Vinaři z Čejkovic pozvali dne 7. února 2009 na I. Reprezentační ples vinařů a přátel vína.

Nejenom kulturně-společenský, ale i vinařsko-kulinářský ples se zajímavým programem byl připraven na druhou únorovou sobotu roku 2009. Spolu s námi a našimi společnými přáteli jsem prožili vyjímečný večer, zatancovali si u hezké muziky tradičních i netradičních hudebních uskupení a ochutnali i mladá vína z

našich vinic.

 


S typickou srdečností vinařů i noblesou významné společenské akce (nejenom u nás, ale i v širokém okolí) se mohlo přes 500 hostů ze všech koutů republiky bavit první únorovou sobotu roku 2009:

Již při vstupu jsme naše hosty přivítali skleničkou sektu, se kterou pak mohli dále absolvovat ochutnávku mladých vín.

Ve vinotéce zřízené v předsálí jsme nabídli vína všech čejkovických vinařských firem, která hosty doprovázela pestrým kulturním i kulinářským programem.

Přímo zde zazpíval písně o víně krojovaný mužský pěvecký sbor „Révokaz“, v klenutých prostorách vinného sklepu se hosté bavili s oblíbenou cimbálovou muzikou Morava. 

V hlavním sále si pak hosté zatančili za doprovodu přední dechové hudby Glória a známé revivalové skupiny Jam&Bazar. 

O netradiční zážitek se zde postarali také krojovaní verbíři, když předvedli originální slovácký tanec „verbuňk“.

Dalším zajímavým zpestřením bylo představení čejkovických sektů a jejich sabráž, kterou efektně předvedl sommeliér Libor Nazarčuk. 



Tento ples tak úspěšně rozšířil pestrou nabídku tradičních čejkovických vinařských akcí, kterými se snažíme naše návštěvníky oslovit vysokou úrovní nejen co do kvality vín, ale i dobrou organizací a zajímavou a vřelou atmosférou.

Děkujeme hostům za návštěvu i příjemně strávené chvíle a těšíme se na další ples v roce 2010




Více fotografií naleznete v galerii pod názvem Ples vinařů 2009.

René Bárta