Víno z Čejkovic

Čejkovická vinná stezka je za námi

Šestý duben letošního roku byl v našich myšlenkách ten nejlepší den, kdy přivítat jaro a ukázat Vám vinice a přilehlé okolí Čejkovic. Leč počasí neporučíme a tak jste museli putovat i někde závějema sněhu. Ale když milujete víno (a Čejkovice) není co řešit.
Již na slavnostním přivítání bylo vidět, že vínomilců se srdcem na správném místě není málo. Po hřejivém proslovu pana starosty se vydali vinaři ve svých strojích (ti št'astnější měli kabinu :) nejkratší cestou ke svým místům, aby Vás mohli v plné parádě očekávat. Přehlídka strojů to byla zajímavá. Od přestárlých tékáček až po moderní pásák.
Každé vinařství mělo ve vinici výborně vychlazené víno :) v podobě minimálně šesti vzorků, což v celkovém součtu tvořilo téměř dvěstě vín k ochutnání.
Doufáme, že nikdo po skončení akce nezůstal nezvěstný někde v řádku. Jediným zahřátím na cestě byl čaj a vzorečky z místní pálenice.
Dalším hřejivým elementem mohlo být to, že jste byli prvními návštěvníky, kteří mohli vidět největší láhev na víno v České republice s obsahem dvě stě litrů. A prý že flaša dobrého vína na rok nevystačí :)
Příští rok se putování bude konat až 26. dubna, takže snad již teplé ponožky nebudou zapotřebí. Děkujeme všem za návštěvu a těšíme se na shledání na další prosluněné akci.
Pokud máte k této akci nějakou připomínku či podnět (popř. zajímavou fotku), tak budem rádi, když se o ni s námi podělíte na info@vinozcejkovic.cz.

Fotogalerie