Víno z Čejkovic

Vinné trhy pohledem Deníku Rovnost

Čejkovickým vinný trhům přálo počasí. Komtur vybídl k dodržování zákonů

Čejkovice – Vinné trhy na templářské tvrzi v Čejkovicích se povolují. Těmito slovy zahájil zemský komtur Ekko už jednadvacátý ročník jedné z nejoblíbenějších akcí, které se ve slovácké obci s bohatou historií konají.

„Víno chutnejte, chvalte, kupujte a vesele zpívejte. Škody nedělejte, košile sobě netrhejte a vinařské zákony zachovávejte," prohlásil správce provincie.

Jeho pokyny na nádvoří zámku vyslechli například manželé Korelovi ze Sokolova na Karlovarsku, kteří na dvoudenní vinné trhy zavítali poprvé. „Čejkovická vína ale dobře známe, nejraději máme bílá a suchá. Pozvali nás sem na oplátku naši známí, kteří u nás byli na návštěvě. V pátek jsme odjížděli za deště a tady je krásně," vypověděl Jiří Korel.

Nejen on mohl vybírat z nabídky sedmadvaceti vinařů a vinařství. „Ročník 2015 byl složitý, ale úroda byla nádherná," prohlásil čejkovický starosta Pavel Novotný.

V doprovodném programu se kromě jiných představil mužský sbor Révokaz, dětský folklorní soubor Čejkovjan nebo zpěvák Petr Bende s Cimbálovou muzikou Grajcar.

Zdroj: Jiří Kosík, Hodonínský deník.cz


ZZdroj: http://hodoninsky.denik.cz/zpravy_region/cejkovickym-vinnym-trhum-pralo-pocasi-komtur-vybidl-k-dodrzovani-zakonu-20160529.html

Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/zpravy_region/cejkovickym-vinnym-trhum-pralo-pocasi-komtur-vybidl-k-dodrzovani-zakonu-20160529.html