Víno z Čejkovic

Vinaři z Čejkovic u Lukáše Hlineckého

Pravidelná společensko-pracovní posezení pokračují a tak jsme se ve čtvrtek 13. ledna všichni sešli u vín Lukáše Hlineckého. Degustace čítala celkem 16 vzorků a mezi těmito vzorky se opět diskutovalo jako o závod.

Již první vzorek velmi příjemně překvapil, bylo to jakostní Sylvánské zelené 2010. Příjemná vůně, která přechází do květnatých tónů. Z bílých vín dále zmíníme jakostní Veltlínské zelené 2010 s vůní grepfruitu, nebo jak jej nazval jeden z přítomných: "grepový kabinet"! :-)
Dále také jakostní Neuburské 2010 a nemůžeme zapomenout na Rulandské šedé PS 2010.

U vín červených jsme měli možnost ochutnat velmi zajímavé vzorky, jako např. cuvee Cabernetu Moravii s Alibernetem 2010, kde můžeme cítit zelené makovice, pro Moravii tak typické. Víno je lehké, velmi dobře pitelné - "letní červené víno". Dále, pro některé hodně velká zajímavost, jakostní Nitra s kávovými tóny. "To když dáš napit koňovi, tak chytneš až v Nitře!" :-)

Celkový dojem z degustace byl velice příjemný, všechny nás zaujaly krásné bukety bílých vín. Děkujeme Lukášovi za příjemný zážitek a hlavně za to uzený!!