Víno z Čejkovic

Udělejte si čas na Svatomartinská vína!

11.11.2014 od 11 hodin. V tomto magickém čase začneme otvírat první lahve ročníku 2014 a to první svatomartinská vína. Čejkovice jsou mekkou svatomartinských vín. V historii této značky jste mohli každoročně ochutnat nejvíce vzorků svatomartinských vín právě z Čejkovic. A i letos tomu nebude pravděpodobně jinak. V těchto dnech vinaři již dokvášejí letošní mošty a začínají mladá vína čiřit.

Na nádvoří místního zámku se Vám se svými víny osobně představí všichni vinaři našeho sdružení. Kdo nevyrábí svatomartinská vína ten se bude prezentovat libovolným vzorkem mladého vína. Budete tak moci degustovat ještě neškolená mladá vína. Tato vína nebudou určena k přímému prodeji na místě.

A copak svatý Martin? Přijede letos na bílém koni? Je to pranostika nebo opravdu jezdil svatý Martin na bílém koni? V posledních letech by mu stačil černý. Vždyť sníh na jižní Moravě a ještě v tomto termínu se stává pomalu, ale jistě raritou.

Doufáme, že již nepřemýšlíte o tom, co podniknete jedenáctého listopadu. Výlet do Čejkovic, ochutnávka mladých vín a poté svatomartinská husa v některé zdejší restauraci bude stát určitě za to. Ochutnávka na nádvoří zámku bude od 11 do 14 hodin. Těšíme se na Vás.