Víno z Čejkovic

Templářské sklepy v Hongkongu

Na šestém ročníku mezinárodního veletrhu vína a destilátů v Hongkongu, který se stal v posledních letech hlavním asijským centrem obchodu s vínem, se představilo ve stánku Vinařského fondu také čejkovické vinařské družstvo Templářské sklepy Čejkovice.
"Atmosféra byla příjemná, víno dobře vychlazené a cimbálka vyhrávala. Největší zájem o naše zboží měli obchodníci z pevninské Číny a velmi mile nás překvapila i návštěva stánku japonskou delegací. Záliba v pití vína v Asii prokazatelně stoupá," hodnotí hongkongský veletrh členka Rady Vinařského fondu Liana Hrabálková.
Čejkovičtí představili v Hongkongu polosuché Rulandské šedé pozdní sběr z roku 2011. Na veletrhu nabídlo své produkty tisíc pět vystavovatelů ze čtyřiceti zemí. Ty zhodnotilo více než dvacet tisíc návštěvníků z řad odborníků, zástupců gastronomie a obchodníků.
"Poslat dnes víno do Hongkongu je o hodně jednodušší než do řady jiných destinací. Hongkong navíc nemá dovozní clo, takže jde tedy o podobné obchody jako v Evropské unii," dodala Hrabálková.