Víno z Čejkovic

Templářské sklepy se představí na Proweinu!

Jeden z největších a nejvýznamnějších světových veletrhů vína a vinařství, německý ProWein, letos opět přivítá zástupce moravských a českých vinařů. Ve dnech 13. – 15. března 2016 se zde bez nadsázky představí celý vinařský svět, řečí čísel přes 6 000 vystavovatelů z 57 zemí světa. Z Čejkovic se na německém výstavišti představí Templářské sklepy.

Vína z České republiky najdete v hale č. 15 (číslo stánku J19). Celkem 12 vinařství představí svou produkci i formou speciálních řízených degustací, tematicky orientovaných např. na v České republice vyšlechtěné odrůdy (Pálava, Muškát moravský, Cabernet Moravia, Rubinet), bio vína či vína červená. Po celou dobu veletrhu bude fungovat speciální minidegustační zóna, ve které bude každý výrobce zastoupen jedním vybraným vínem.

Veletrh ProWein představuje letos již po dvaadvacáté jednu z největších přehlídek vín a vinařství na světě, jíž se tradičně zúčastňují reprezentanti světových vinařství, Českou republiku nevyjímaje. Na 6000 vystavovatelů z 57 zemí světa, série prezentací a degustací spolu s bohatým doprovodným programem, sestávajícím z přednášek a specializovaných akcí, budou po tři březnové dny zaměstnávat zhruba 50000 návštěvníků. ProWein tak nabízí cenný průřez současnou světovou nabídkou v oblasti vína a současně představuje nejnovější trendy ve světovém vinařství.

Zdroj: www.wineofczechrepublic.cz