Víno z Čejkovic

Svatomartinské klepe na dveře!

Jak vypadají svatomartinská vína v letošním roce? Předpokládá se, že se na trh uvede 2 miliony lahví tohoto mladého vína. Značka Svatomartinské byla letos udělena 116 vinařům a přísná hodnotící komise povolila 356 druhů vín od těchto vinařů.

Tradičně nejvíce přihlášených i úspěšných vín bylo odrůdy Müller Thurgau s 94 víny. Z bílých vín pak nabídku Svatomartinských doplní ještě 41 Muškátů moravských a 22 vín odrůdy Veltlínské červené rané.

Svatovavřinecké je nejzastoupenějším růžovým vínem se 67 víny, zatímco u červených Svatovavřineckých budou spotřebitelé vybírat z 23. Modrý Portugal naopak dominuje mezi červenými s 60 víny a nabídku doplňuje Modrý Portugal rosé s 15 víny. Letošní novinku Zweigeltrebe rosé nabídnou vinaři v podobě 21 vín. Cuvée odrůd bude zastoupena 13 víny.

Jen z Čejkovic můžete ochutnat 52 svatomartinských vín. Proto neváhejte a udělejte si v pondělí 11. listopadu pár chvil pro sebe a pro víno z Čejkovic a přijeďte si prochutnat svatomartinská a mladá vína na nádvoří místního zámku. Přijede také svatý Martin a nechme se překvapit zda na bílém koni.

A co na Vás v pondělí čeká?