Víno z Čejkovic

První čtvrtek v roce 2011 ve vinařství Hradil

První čtvrtek v roce 2011 jsme pojali nejen jako degustaci mladých vín, ale také jako kolaudaci nové výrovní haly vinařství Hradil.

Nezačali jsme tradičně, tedy okamžitou degustací, ale díky blížícímu se plesu jsme se sešli o něco dříve a probrali něco málo z organizace.

Po krátké chvíli jsme ale již mohli začít s 1. ochutnávkou v novém roce. Jak již bylo naznačeno, setkali jsme se s víny vinařství Hradil, ale měli sme zde také možnost ochutnat vzorky z nového vinařství Hřiba & Robek s.r.o.

Z bílých vín se líbilo téměř všechno, hlavně díky krásné aromatice. Vyzdvihnout můžeme např. šťavnaté Rulandské bílé 2010 PS, Ryzlink rýnský 2010 PS, Chardonay 2010 PS či Sauvignon 2010 PS (Víno Hřiba & Robek s.r.o.) s vůní brusinkového sirupu a v chuti můžeme objevit zelený čaj.

Z červených vín to bylo hlavně André 2010 PS a tzv. "velké Hradilovo víno", kde se ještě o názvu spekuluje, ale je to cuvee odrůd Rubinet, Merlot a Modrý Potrugal 2009, které stále leží v barriquových sudech. Nesmíme zapomenout ani na Rubinet 2010 PS, vlajkovou loď tohoto vinařství.