Víno z Čejkovic

Ochutnávka čejkovických vín ve Wineshome

Velmi působivý prostor s celkovou plochou 600 m čtverečních v nově otevřeném domě vína v centru Prahy, se stal na týden domovem také pro vína z Čejkovic.

Velmi zvídavému a příjemnému publiku, které vytvořila bezmála  třicítka hostů, jsme v pondělí 11. května představili netradiční formou degustace 12 vzorků vín, řazených podle jejich projevu do čtyř typových kategorií: FREE / LOVE / SPIRIT / SOUL.
Příměr s těmito slovy výraznějšího emotivního zabarvení zde slouží ke srozumitelnému určení charakteru vín a pomáhá zvolit správné víno pro dané rozpoložení člověka. Volba vhodného vína k určité situaci je u pocitů, které má doprovodit nebo i evokovat totiž stejně tak důležitá, jako je tomu v případě výběru vína k pokrmu.

Malou perličkou se na předchozí žádost pořadatele (a po malém osvěžení chuťových pohárků) stala možnost ochutnat dvě nejlepší vína z nedávno proběhlé soutěže TRAMIN-CUP 2009. Hosté tak mohli ochutnat smyslný Tramín vynikající a hravé perzistence z vinařství Libora Veverky (vítěz soutěže) i nazrálý, ušlechtile-kořenitý Tramín akátově medových tónů, z vrbeckého vinařství Leoše Horáka.

Celá prezentace se odehrávala ve velmi milé atmosféře naplněné také povídáním s našimi hosty, kterým jsme se snažili přinést nejen spoustu nových informací o našich vínech, ale v příjemné atmosféře se i vzájemně obohatit o získané poznatky ze všech oblastí, souvisejících s tímto ušlechtilým nápojem.

Připomínáme, že další ochutnávku našich vín ve Wineshome chystáme na měsíc září. O přesném termínu budeme v předstihu informovat. Těšíme na další setkávání.

René Bárta




___________________________________________________________________________________________________


Informace a odkazy na tuto prezentaci najdete také zde:

Tisková zpráva pana Reimana
Reportáž pana Skleničky


A na závěr jeden příklad z ohlasu hostů:

Dobrý den pane Reimanne,
dovolte mi složit Vám poklonu za včerejší degustaci čejkovických vín.
Byla velice profesionálně zorganizovaná, Váš úvodní proslov byl báječný, intervence pozvaných vinařů milá a lidská, jak se k vínu hodí.
Ze všech degustací, které jsem absolvovala, ta Vaše byla opravdu nejpovedenější!


S přátelskými pozdravy,
Lenka Martinová
Marketingová ředitelka
CITROËN ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o.
Pobřežní 3, 186 00 Praha 8