Víno z Čejkovic

Léto se blíží. Frizzante je na trhu!

Modní vlna jménem Frizzante dorazila i do Čejkovic. Toto svěží, jemně perlivé víno se stalo hitem letních dnů a zahradních slavností. Většinou má nižší obsah alkoholu a velmi příjemné svěžesti dosahuje díky přidání oxidu uhličitého. Nejlépe se pije venku, s přáteli a hodně vychlazené. Pije se ve velkém a vždycky tak rozproudí tu správnou zábavu. V Čejkovicích můžete ochutnat Frizzante od tří vinařů.

 

VÍNO ŠKROBÁK – Zweigeltrebe rosé

Vůně je plná drobného ovoce s převahou červeného rybízu, malin, ostružin a jahodového jogurtu. Ovocité tóny nacházíme také v chuti, která je díky jemnému perlení a šťavnaté kyselince příjemně svěží. Skvěle se hodí jako welcome drink, nebo k těstovinám s lososem nebo tuňákem.

 


VINAŘSTVÍ RADOCHA – Zweigeltrebe klaret

Jemně perlivé víno vyrobené technologií lisování celých hroznů. Ve vůni příjemně ovocné s tóny lesních jahod a malin. Chuť je hlavně díky kyselině svěží a šťavnatá. Rozhodně nezůstanete u jedné lahve.

 


VINAŘSTVÍ PASTOREK – Děvín

Vyznačuje se ovocnou vůní a svěží chutí s vyváženým poměrem cukru a kyselin. Vyrobeno z hroznů, které měly 22° cukernatosti.