Víno z Čejkovic

Jakub Šamšula ve Svazu vinařů

Na mimořádné volební valné hromadě byl jako nový člen představenstva Svazu vinařů přijat Jakub Šamšula. Nakonec byl jediným kandidátem do představenstva z velkopavlovické vinařské podoblasti. Vždy je třeba doplnit stávající seskupení mladou krví s novými nápady a názory. Jsme rádi, že se členem stal vinař z Čejkovic.
Přejeme Jakubovi mnoho úspěchů, dobrých nápadů a sílu rozvíjet náš obor.

Co je Svaz vinařů?
Svaz vinařů České republiky (dříve Českomoravská vinohradnická a vinařská unie) byl založen 24. 6. 1993 ve Velkých Bílovicích. Vznik Svazu vinařů ČR byl vynucen hospodářsko politickou situací. Svaz vinařů ČR hájí zájmy pěstitelů hroznů a výrobců vína prostřednictvím jednotné organizace, jak v našem státě, tak vůči zahraničí.
Podílí se na legislativním procesu "vinařského zákona" a předpisů EU. Je vydavatelem časopisu Vinařský obzor. Členem Svazu vinařů ČR jsou právnické i fyzické osoby podnikající v uvedených oborech a drobní vinaři prostřednictvím vinařských spolků v obcích.

Rozhovor s Jakubem o problematice vinařství a jeho názorech si můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Vinařský obzor na straně 456 - Jak to vidí Jakub Šamšula.