Víno z Čejkovic

IX. Den otevřených sklepů je za námi

V diáři každého milovníka vína byla napsána poznámka k sobotě 31. srpna - Den otevřených sklepů v Čejkovicích. Ne všem to samozřejmě vyšlo se k nám podívat, ale ti, kteří přijeli, tak rozhodně nelitovali. Prodej vstupenek byl jak již je tradicí na zámku, kde se také koná slavnostní zahájení.

Úderem desáté hodiny otevřel komtur Ekko místní sklepy a předal klíč k otevření všech dveří a bran, jenž za sebou skrývají místní tekuté poklady.

Pár minut po odchodu komtura Ekka se nádvoří zámku vylidnilo a po vínomilcích všech věkových kategorií jako by se slehla zem.

Rušno začalo být ve všech sklepních uličkách, kde se nacházejí sklepy. Postupem času to působilo, jako by byl každý s každým kamarád, probíhali hojné diskuze o daném vzorku a vznikala nová přátelství.

Návštěvníci si každý svým tempem procházeli jednotlivá vinařství, vybírali nejzajímavější a nejlíbivější vína a ani si nevšimli jak nám ten den rychle utekl. Nohy už také zažili své a nebylo nic milejšího než je nechat odpočinout při posezení s cimbálovou muzikou.

Vinaři z Čejkovic Vám všem děkují za návštěvu a těší se na shledanou na další akci v Čejkovicích. Třeba na svatomartinských vínech 11. listopadu.

GALERIE