Víno z Čejkovic

"I Tvůj lajk pomůže"

Od dnešního dne spouštíme jedinečnou akci s názvem „DEJTE LAJK NA NAŠI STRÁNKU“. Palec nahoru na sociální síti znamená koruna na dobrou věc. Každý lajk na naší facebookové stránce  „Víno z Čejkovic“ bude vyvážen jednou korunou. Pokud naše stránka bude mít např. 5 tisíc lajků, darujeme 5.000 Kč, pokud dosáhneme 50 tisíc i více lajků, velice rádi tyto peníze darujeme dětské onkologii v Brně.

Dlouho jsme přemýšleli, jakou formou a komu peníze nabídnout, jak peníze zužitkovat, co udělat pro to, aby se o dětské onkologii v Brně dozvěděli např. i v Praze, Plzni a v jiných městech – varianta síly facebooku nám vyšla jako jedna z nejpříznivějších. Facebook v dnešních dnech vládne světem, proč ho tedy nepoprosit o pomoc.

Nechtěli jsme pořádat veřejné sbírky, přemlouvat a žádat lidi, aby přispěli či si něco zakoupili, zkrátka jsme si řekli, respektive odhlasovali na řádné členské schůzi někdy na začátku roku 2018, že se složíme a výslednou částku darujeme. Nápad se jednohlasně líbil všem naším členům a rozhodli jsme se akci podpořit, už jen proto, že převážná většina z nás jsou otcové a moc dobře víme, že nemoci nechodí jen po horách. Spuštění akce jsme naplánovali právě na XXIII. VINNÉ TRHY v Čejkovicích a tato akce bude trvat až do skončení slavností vzniku obce ČEJKOVICE – letos Čejkovice slaví 770 let od svého založení (1248 – 2018).

               Akce „DEJTE LAJK NA NAŠI STRÁNKU“ není první, kterou se můžeme pochlubit. Je tomu přesně pět let, kdy jsme něco podobného realizovali na vinařském plese, který také každoročně pořádáme. V průběhu večera se vyhlásilo sólo, během kterého se vybralo něco kolem 17 tisíc korun českých. Všechny peníze opět putovaly do Brna. A proč právě dětská onkologie Brno? Kdo zná trochu Čejkovice a místní občany, možná si odpoví i sám. V Čejkovicích máme skvělého pana doktora, vinaře a člověka, pana Jiřího Domanského, který je právě pracujícím lékařem na klinice dětské onkologie ve Fakultní nemocnici v Brně. Jemu také patří velký dík, že se s námi do podobných akcí pouští – DĚKUJEME, Jirko.

LK

Napsali o nás:

https://hodoninsky.denik.cz/zpravy_region/palec-nahoru-koruna-na-onkologii-lajky-na-socialni-siti-pomohou-nemocnym-detem-20180521.html