Víno z Čejkovic

Čtvrtečnická ochutnávka Mezi Sklepy.

Týden utekl jako voda a všichni jsme se již těšili na mladá vína Vinařství Mezi Sklepy, kam nás pozval Ríša Pavka.

Jako první vzorky jsme ochutnali suché Neuburské a Müller thurgau.  Velmi zajímavý vzorek byl Ryzlink rýnský, pozdní sběr, suchý s necelými dvěma gramy zbytkového cukru. Typicky odrůdový rýňák, krásně pitelný, na celý večer. Následovalo ještě sušší Zweigeltrebe rosé s jahodovou aromatikou a vyváženou chutí.

Pěkná baba u bazénu, teplá voda - značka ideál - zhodnotil Víťa Esterka.

Suchá vína zakončil nádherný kabinetní Muškát moravský. Polosuchá vína jsme začali klaretem z Rulandského modrého, následoval velmi aromatický, angreštový Sauvignon.

Velký ohlas se zvedl u Ruladského šedého s banánovou aromatikou a krásně harmonickou chutí. Následoval Hibernal ve výběru z hroznů - ve vůni zelená broskev, rybíz. Krásný vzorek. Bílá vína zakončil Tramín červený, výběr z hroznů s 25 gramy zbytkového cukru.

Prvním červeným vínem byl zemský Modrý portugal. Následovalo zemské Svatovavřinecké, lehké, líbivé, odrůdové s pěknou švestkou v aromatice. Cabernet Moravia s typickými paprikovými tóny ve vůni s plnou a kulatou chutí spolu s lehce čokoládovým Cabernetem sauvignon uzavřely červená vína.

Závěrečným vzorkem byl Samotář. Víno vyrobené z chorvátu s typickou vůní lesních jahod a chutí ananasu.

K dnešnímu čtvrtku jsme přijali nového člena a to místního pana faráře [už se těšíme na mešní vína na ochutnávku na faru :)]. Po výborných vínech přišli na řadu vynikající pečená žebírka s hořčicí a křenem. Lehká večeře před spánkem.